Топлоизолация

Най-често срещания въпрос и проблем, сегашно време е "Как да намалим сметките за отопление?". Качественото саниране на външната фасада на сграда, е едно добре решение. Ползата от енергийното саниране ще намали енергийният разход, не само на отделното жилището, но и на цялата сграда. Много важен фактор, е че добрата топлоизолация не е полезна само зимата, а и през лятото. Тя оказва своето благотворно влияние и при по-високи външни температури, предпазвайки вътрешните помещения от нагорещяване и създавайки приятен климат в помещенията.


Цени на изолация

Безплатен оглед
В цената са включени: ДДС, труд и материали
Стиропор
Цена
EPS Стиропор 5 см - суха драскана мазилка
35лв./м2
EPS Стиропор 5 см - суха драскана мазилка цветна
36лв/м2
EPS Стиропор 7 см - суха драскана мазилка
38лв./м2
EPS Стиропор 8 см - суха драскана мазилка
40лв./м2
EPS Стиропор 10 см - суха драскана мазилка
44лв./м2
EPS Стиропор 5 см - полимерна мазилка
42лв./м2
EPS Стиропор 7 см - драскана полимерна мазилка
42лв./м2
EPS Стиропор 7 см - драскана полимерна мазилка цветна
44лв./м2
Силиконова мазилка
По заявка

EPS или както повечето хора го знаят "Стиропор" е съкращение от eкспандиран полистирол. Материал, който се използва за топлоизолиране на жилища, сгради фасади, покриви и подове. С неговата плътност от 15 - 18 кг./м3 го прави идеален за постигане на максимални резултати. Стиропора е най-разпространения изолационен материал. Предлага се в различни размери за всяка нужда. EPS плоскостите с по-ниски показатели са подходящи за области без натоварване – под покрив, попълване на вътрешни кухини, вътрешна изолация), а EPS с по-високи показатели е подходящ за зони с натоварване – хладилни помещения, под подово отопление, скатен покрив, в плосък покрив, под замазка).

Неопор
Цена
BASF гръцки неопор 5 см - гладко зърнеста мазилка
40лв./м2
BASF гръцки неопор 5 см - гладко зърнеста мазилка цветна
42лв/м2
BASF гръцки неопор 5 см - полимерна мазилка
48лв./м2
BASF гръцки неопор 5 см - полимерна мазилка цветна
50лв/м2
BASF гръцки неопор 5 см - суха драскана мазилка
42лв./м2
Силиконова мазилка
По заявка

“NEOPOR“ е продукт за сторителна топлоизолация от най - ново поколение. Неговите качествата го правят идеален продукт за шумо- и топлоизолация, а предимствата му го правят предпочитаният за работа продукт. Ефектът от това е – до 60 % енергоспестяване . Неопор е с графитен цвят, благодарение на “имплантираните“ графитените частици. Те са тези, които възпрепятстват топлинното лъчение, отразявайки топлинният спектър на лъчите, намалявайки чувствително поглъщане му от материала, постигайки високо степен на радиационна устойчивост. Графита като материал има свойството да отразява и разсейва лъчите. Същевременно графитните частици значително подобряват шумоизолационните и топлоизолационните свойства на строителния стиропор EPS-F.

Обшивки


КозиркаКозирките при топлоизолациите са функционални елементи, предпазващи незащитените части на топлоизолиращата повърхност от проникване на вода под нея и достигането ѝ до стената. Т.е. могат да бъдат от поцинкована ламарина, алуминий или композитен материал, което определя и ценовите им позиции. Козирките нямат фиксирани размери ( с изключение на тези които са предназначени за прозорци ), а се изработват в съответствие с изискванията и архитектурните елементи на всяка сграда или стена в частност.
Подпрозоречни первази, които могат да се използват и като козирки, покриващи топлоизолация от ЕПС.


Външно обръщане на прозорци

Отвън прозорците се обръщат с 2 см изолация, по тази причина е добре това да се каже предварително на техническото лице, което взима размерите, за да се съобрази с този факт и да намали размера на дограмата. В противен случай след като се сложи изолацията се скрива касата на дограмата от вън и от нея на практика не се вижда почти нищо. Има опастност да се запушат водоотводните канали следствие на което, може да влиза вода от вътре и да се получава конденз по стъклата.

Външно обръщане на прозорци
12 лв. на л.м

Запитване за топлоизолация