Времето навън става все по-студено, а ние все по-често стоим на закрито. Но за тези от вас, които предпочитат да се наслаждават на слънчевите лъчи и да прекарват повече време на балкона дори и в студените дни има решение – остъкляване на терасата. Не е нужно да чакате първия сняг за да остъклите балкона сиСНИМКА ОТ PLAST-MARKET.BG Пласт Маркет предлага всякакви решения за усвояване на тераси и балкони в зависимост от вашите нужди и предпочитания. Ще ви дадем няколко насоки за това как да превърнете вашата тераса в страхотно място за релакс през студените месеци.

Предимствата на остъклената тераса

Затворените балкони задържат по-малко прах в сравнение с откритите и в същото време поддържат относително високи температури, което е изключително важно през зимата. Добра идея е да се монтират плъзгащи се стъклени врати или прозорци, за да имате възможност да ги отваряте или затваряте в зависимост от времето навън. Поставянето на качествена дограма на терасата ще направи домът ви по-топълСНИМКИ ОТ PLAST-MARKET.BG Един остъклен балкон или тераса ви дава много повече възможности за декорация, което пък от своя страна ще допринесе за използването на това пространство целогодишно.

Топлина и уют

Ако имате намерение да използвате често терасата през зимата ще трябва да помислите и за нейното отопляне. И тук е от съществено значение каква дограма сте избрали за остъкляването на вашата тераса. Забравете за почистването на снега и добавете в дома си уютно кътче с хубав изгледСНИМКА ОТ PLAST-MARKET.BG Енергийната ефективност при такъв тип помещения е комплексно решение, което ще ви спести много средства през отоплителния сезон, затова е препоръчително да изберете качествени профили и подходящи стъкла, които ще ви гарантират добра шумоизолация и по-лесно отопление на балкона.