Your Cart

Ролетен комарник 70/180см

Ролетен комарник 70/180см
Ролетен комарник 70/180см
Топ Цена
Ролетен комарник 70/180см
Ролетен комарник 70/180см
Ролетен комарник 70/180см
от 158,00 лв. с ДДС
  • Stock: По заявка

Възможни варианти

- С ЕДНО ДВИЖЕНИЕ СЕ ПРИБИРА ИЗЦЯЛО В КУТИЯ В ГОРНАТА ЧАСТ

- НЕ НАМАЛЯВА ВИДИМОСТТА И НЕ СПИРА СЛЪНЦЕТО И ВЪЗДУХА

- МРЕЖА, КОЯТО НЕ СЕ ПОВЛИЯВА ОТ СЛЪНЧЕВА СВЕТЛИНА

- МОНТАЖ ВЪРХУ ВСИЧКИ ВИДОВЕ ДОГРАМА

- ГОЛЯМ ИЗБОР ОТ ЦВЕТОВЕ

Ролетен комарник 70/180 см. Защита против комари, оси, мухи и насекоми. Мрежи против комари. Разнообразие от комарници, ролетни щори и дограми в Пласт Маркет.

С наближаването на летните горещини Ви съветваме да се замислите доколко сте обезопасили дома си от нашествието на нежелани елементи. И, не нямаме предвид крадци, а рояците насекоми – оси, пчели, и най-вече мухи и комари, които ще се опитат да влязат в дома ни и не само да смущават спокойствието ни, ами и да ни хапят, дразнят и пренасят десетки зарази и мръсотия. Преди години измисляхме какви ли не начини – слагахме лампи да се лепят на тях, таблетки да се упояват и други – всички с цел изтребление, докато точно ролетните комарници Ви предоставят възможност да се справите с тази напаст съвсем лесно и ефективно – просто като не ги допускате в дома си.

Тези от Вас, които имат инсталирани ролетни комарници знаят, че за неголяма сума получават изключително много – възможността отново да спят на отворени прозорци през горещите дни и да дишат свеж въздух сутрин, и да се радват на светлината през деня.

Начин на действие на ролетните комарници

Може да ги вдигате и спускате по всяко време. Това се извършва чрез малко въженце в средата на дръжката им. Долу те прилепват към дограмата чрез стопери, а горе се издърпват чрез пружини, които обаче не са видими отвън. Отстрани се движат чрез водачи, които са позиционирани от двете им страни.

Мрежата, която спира реално насекомите, е изградена от тънко, здраво и еластично фибростъкло, което пречи на насекомите да влязат, но не и на свежия въздух и светлината. Нишките са покрити с тефлон, който известен с това, че е познатият ни материал с най-ниска точка на триене. Той покрива нишките на комарниците и възпрепятства оставянето на следи от страна на насекомите при опитите да проникнат зад тях.

Някои факти за комарите

  • Съществуват вече повече от 80 млн. години. Виждате, че няма да се предадат. Не сме могли да ги изтребим, но поне сме открили начини да се предпазваме от тях именно чрез ролетните комарници.
  • Пият сок, нектар от растения и плодове. Мъжките са по-големите, които често издават звук, подобен на излитащ хеликоптер, но те не пият кръв. Не така е обаче при женските, които чрез кръвта на животните и хората набавя белтъчини, с които да снесат поредното поколение.
  • Женските комари живеят около две седмици, а мъжките – една. Няма как, явно тук жените са привилегировани.
  • Живеят навсякъде, освен на Антарктика. Но с глобалното затопляне нищо чудно това да се промени следващите хилядолетия.
  • Лятото Ви съветваме да се потите по-малко. Женските имат невероятно обоняние, чрез което усещат летливите вещества във всеки един организъм. Потта за тях е като огромен зелен светофар.
  • Закусват рано, вечерят късно, а останалата част на деня прекарват храносмилайки. Така че, ако ще ги биете, правете го в следобедните часове, ако ги намерите – тогава те се крият доста добре.
  • Годишно умират над 2 млн. души, заболели от болести, пренесени от тези насекоми.
Когато решите, че заслужавате да се чувствате добре във Вашия дом без наличието на комари и други насекоми, ни звъннете – наш майстор ще направи оглед на вратата, където ще се монтира ролетният комарник.