Усвояване на тераси и балкони

Пласт Маркет ООД извършва строително ремонти дейности за усвояване тераси и балкони.
Ще изпълним задачата си в приетите срокове, а за Вас остава да се наслаждавате на новата си тераса или балкон.


Терасите също така могат да бъдат добавени към фасадата на вашата къща. Използваните от нас материали в този случай са метал, дърво и бетон, според проекта. В повечето случаи, дървените конструкции са за предпочитане заради леката и в същото време надеждна конструкция, добрата цена за краен продукт, а ефекта от красиво направената тераса е невероятен и добавя освен функционалност и естетика към вашият дом.

Усвояването на тераси и балкони трябва да бъде съобразен с редица фактори от гледна точка на конструктивните особености на сградата и функционалното предназначение на самата тераса, дали е малка, голяма, открита, северна, южна тераса и на кой етаж е. Трябва да съобразите терасата с дъжда, слънцето и пространство за разполагане на столове, маси, барбекю и др. Вариантите за изпълнение са много. Може да се покрие и остъкли, като по този начин разширим на добра цена прилежащото помещение или да потърсим вариант за разширяване и запазване на терасата. Ние сме готови да изпълним избрания от вас вариант и да превърнем малката и скучна бетонна тераска в по-просторно и красиво кътче от Вашия дом.

Зидария
Зидарията, като важен елемент от усвояването на тераси и балкони предполага и използваните материали със здрав скален произход и да са устойчиви на атмосферни влияния. Такива материали са например гранит, риенит, варовик, пясъчник и други. Здравият материал гарантира по-качествен и надежден строеж, към какъвто се стремят всички строители.

За качественото рязане на блоковете, както и за изрязване на канали и отвори е препоръчително да се използват само специализирани фрези и електрически триони с пригодени за целта дискове/ножове за мокро/сухо рязане на керамика.
Конструкциите от зидария в зависимост от своето предназначение биват: стени, комини, основи и др. Що се отнася до материала, от който те са изработени, конструкциите се делят на естествени и изкуствени. Конструкциите от естествен камък се прилагат предимно при строителството на надосновни стени и подпорни зидове, а така също и при строежа на оградни зидове.


Вид на услугата
Цена до 100 м2
Газобетон 5см.
52 лв/м2
Газобетон 7.5см.
63 лв/м2
Газобетон 10см.
79 лв/м2
Газобетон над 15см
94 лв/м2
Зидария по размер на врата със трегер
По договаряне

Шпакловка
Замазката или така наречената шпакловка е наложителна, когато стената ще се боядисва и дори в случаите, когато върху нея ще се лепят тапети. Така изчезват всички неравности, които нарушават повърхността, стената става гладка и върху нея лесно се нанасят следващите слоеве – грунд, боя или тапети.

Шпакловката е операция, с помощта на която от една грапава повърхност се прави гладка. Три са видовете шпакловки в зависимост от материалите, с които се работи:
  • Циментова
  • Гипсова
  • Фина
Подготовката на стената също е много важен момент, на който трябва да се обърне специално внимание. Именно с добрата подготовка на стената има най-голям шанс да се получи качествена и добра шпакловка. Препоръчително е преди да започне да се шпаклова нашите майстори да грундират. Това е един вид застраховка, която много често спестява редица неприятности, които биха попречили на работата.


Вид на услугата
Цена до 100 м2
Пердашена замазка до 5 см.
10 лв/м2
Армирана пердашена замазка до 5 см.
12 лв/м2
Саморазливка замазка до 5 мм.
9 лв/м2
Замазка на баня, тераса
По договаряне