Усвояване на тераси и балкони

Пласт Маркет ООД извършва строително ремонти дейности за усвояване тераси и балкони.
Ще изпълним задачата си в приетите срокове, а за Вас остава да се наслаждавате на новата си тераса или балкон.


Терасите също така могат да бъдат добавени към фасадата на вашата къща. Използваните от нас материали в този случай са метал, дърво и бетон, според проекта. В повечето случаи, дървените конструкции са за предпочитане заради леката и в същото време надеждна конструкция, добрата цена за краен продукт, а ефекта от красиво направената тераса е невероятен и добавя освен функционалност и естетика към вашият дом.

Усвояването на тераси и балкони трябва да бъде съобразен с редица фактори от гледна точка на конструктивните особености на сградата и функционалното предназначение на самата тераса, дали е малка, голяма, открита, северна, южна тераса и на кой етаж е. Трябва да съобразите терасата с дъжда, слънцето и пространство за разполагане на столове, маси, барбекю и др. Вариантите за изпълнение са много. Може да се покрие и остъкли, като по този начин разширим на добра цена прилежащото помещение или да потърсим вариант за разширяване и запазване на терасата. Ние сме готови да изпълним избрания от вас вариант и да превърнем малката и скучна бетонна тераска в по-просторно и красиво кътче от Вашия дом.
Поставяне на стъклопакет

Нивелиране на профилите

Монтирани ПВЦ профили

Монтаж на первази

Монтаж на профили

Завършено остъкление
Зидария и усвояване на тераса

Измазване и обръщане на прозорец

Боядисване

Усвояване на тераси и балкони

Монтаж на парапети

Позставяне на изолация, шпакловане и боядисване


 • Демонтаж на винкел или дървена дограма

  Прозорците се облепят с фолио и се чупят навътре. Този метод на работа е сигурен и предпазва повърхностите от сигурни увреждания и наранявания. Технологията на демонтажа има значение за добрите крайни резултати и за удовлетворението на клиентите.

 • Демонтаж на стара дограма – прозорец с врата

  Ние предлагаме демонтаж на стара дограма – прозорец с врата. Такива прозорци има монтирани в помещенията на различните видове сгради. Рано или късно се стига до момент, в който старата дограма трябва да се замени с нова. Преди това тя трябва да се свали качествено и без риск от нанасяне на щети.

 • Зидария

  Зидарията, като важен елемент от усвояването на тераси и балкони предполага и използваните материали със здрав скален произход и да са устойчиви на атмосферни влияния. Такива материали са например гранит, риенит, варовик, пясъчник и други. Здравият материал гарантира по-качествен и надежден строеж, към какъвто се стремят всички строители.

  За качественото рязане на блоковете, както и за изрязване на канали и отвори е препоръчително да се използват само специализирани фрези и електрически триони с пригодени за целта дискове/ножове за мокро/сухо рязане на керамика.
  Конструкциите от зидария в зависимост от своето предназначение биват: стени, комини, основи и др. Що се отнася до материала, от който те са изработени, конструкциите се делят на естествени и изкуствени. Конструкциите от естествен камък се прилагат предимно при строителството на надосновни стени и подпорни зидове, а така също и при строежа на оградни зидове.

 • Шпакловка

  Замазката или така наречената шпакловка е наложителна, когато стената ще се боядисва и дори в случаите, когато върху нея ще се лепят тапети. Така изчезват всички неравности, които нарушават повърхността, стената става гладка и върху нея лесно се нанасят следващите слоеве – грунд, боя или тапети.

  Шпакловката е операция, с помощта на която от една грапава повърхност се прави гладка. Три са видовете шпакловки в зависимост от материалите, с които се работи:

  • Циментова
  • Гипсова
  • Фина

 • Монтаж на нова дограма – пвц или алуминиева

  От монтаж на нова дограма – пвц или алуминиева, има нужда в почти всяко помещение след определен период от време. По този начин се постига положителна промяна на външното или съответно вътрешно обзавеждане. Дограмата е един от продуктите с най-голямо значение за постигането на забележителни резултати и решения.

 • Демонтаж на стар радиатор

  Извършването на демонтаж на стар радиатор е полезна услуга за обитателите на всеки дом. Благодарение на нея в помещенията се освобождава достатъчно свободно пространство и се създават отлични предпоставки за наличието на комфорт и уют. Старите радиатори са безполезни след дълга употреба и е препоръчително да се демонтират без излишно забавяне.

 • Къртене на подпрозоречно пространство, изнасяне и извозване

  Услугата къртене на подпрозоречно пространство, изнасяне и извозване е много полезна за хората. Освен че по този начин се освобождава място, обитателите на дома няма да губят време в изхвърляне на натрупалите се отпадъци. Специалистите винаги знаят как да свършат работата си възможно най-бързо и организирано.

 • Поставяне на вътрешна и / или външна топлоизолация

  Е едно отлично решение за всеки дом или офис. Благодарение на това се осигурява подходяща стайна температура по всяко време на годината и едновременно с това се стига до намаляване на разходите за електричество. Изолациите са различни по вид.

 • Полагане на ВИК тръби по желание на клиента

  Много фирми предлагат полагане на ВИК тръби по желание на клиента. Това е свързано с подмяна на старите инсталации, които след определен период от време се износват. При прекарването се използват подходящите инструменти и оборудване, които да гарантират работа на високо и професионално ниво.

 • Прокарване на ел.инсталация

  Нуждата от прокарване на ел. инсталация е осезаема в много от домовете и сградите от различен тип. Рано или късно старите електрически табла стават негодни за работа, а забавянето на подмяната им с нови може да се окаже опасно и криещо много рискове. Новите инсталации значително подобряват лесното протичане на тока.

 • Оформяне на свод

  При оформяне на свод е необходимо да се работи внимателно и прецизно. Само по този начин на стените и другите съоражения в дома няма да се нанесат трайни поражения. Създаването на арки и сводове е често предпочитан подход, благодарение на който се търси положителна промяна в обзавеждането на жилището.

 • Полагане на подова настилка – теракота, гранитогрес, паркет, ламинат и др.

  От полагане на подова настилка – теракота, гранитогрес, паркет, ламинат и др. постоянно се възползват обитателите на дома. Подът е един от аспектите на обзавеждането, на които трябва да се обръща специално внимание. Добрият му вид е доказателство за отличен вкус към стилността и елегантността.

 • Боядисване

  Качественото и надеждно боядисване на дома трябва да се извърши с подходящите материали и оборудване. Един от най-разпространените методи е латексът, който в редица отношения превъзхожда боите. В това число влиза и достъпната цена, на която се предлага на пазара за българските потребители. С него могат да се преобразят всички помещения.

 • Монтаж на ключове, контакти и осветителни тела

  Качественият и надежден монтаж на ключове, контакти и осветителни тела има огромно значение за комфорта и уюта в дома. Днес на пазара се предлагат много качествени източници, благодарение на които домът може да се сдобие с перфектното осветление. То е важно, защото може да създаде предпоставки за предразполагаща атмосфера.

 • Покрив на балкона, ако е последен етаж

  Покрив на балкона, ако е последен етаж е едно много добро решение за дома по отношение на комфорта и естетиката. Всички покривни конструкции са от значение, защото често предпазват дома от нанасянето на щети. Такива могат да възникнат при наличието на силен вятър, заледяване и силна слънчева светлина.